DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Példát lehet venni az osztrák versenyről

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a visszatérő Osztrák Nagydíj hatalmas sikert aratott, amiből lenne mit tanulniuk a többi helyszín rendezőinek.

"Fantasztikus visszatérés volt, úgy gondolom" - nyilatkozta a csapatvezető, akinek istállója pont leggyengébb versenyhétvégéjét teljesítette Ausztriában. "Ez az esemény a rajongóknak szólt, ezért ebben a tekintetben a mi csalódottságunk nem fontos, mert a hétvége összességében véve fantasztikus volt. Hatalmas volt a tömeg, az akció állandó, a hangulat pedig kitűnő."

 

A Red Bull Racing főnöke épp azt a versenyt dicsérte, amelyet a Red Bull Ringen futottak, Horner pedig az érdemek nagy részét a Red Bull fővezérének, Dietrich Mateschitznek tulajdonította. "Elismerő tapsot érdemel Dietrich Mateschitz is elhatározottságáért, hogy visszahozza ezt a nagydíjat Ausztriába. Ez egy nagy példa minden promóter számára, hogy mi minden lehetséges egy versenyhétvége során" - szólította fel a többi rendezőt.

 



"Az atmoszféra karneváli volt. Minden öt percben valami más történt. Több mint százezer ember jelent meg a versenyen, a jegyeiket pedig körülbelül 36 óra alatt adták el. Az árak megengedhetőek voltak. Mindent jól terveztek és szerveztek. A kulcs az, hogy a helyes promóterek kapjanak szerepet. Red Bull már demonstrálta, hogyan lehet jól népszerűsíteni és megtervezni egy eseményt" - áradozott Horner.

 

"Ez nem a Red Bull Racingről szólt, hanem a rajongókról. Dietrich minden elismerést megérdemel az elképzeléséért és áldozathozásáért" - zárta a 40 esztendős szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: