DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sutil: örülnék Kubica visszatérésének

2011 februárjában Robert Kubica egy súlyos balesetet szenvedett, amely majdnem az életét követelte. A lengyel pilótára hosszú rehabilitáció várt és jelenleg már a rali világbajnokságban áll rajthoz, de sérülései nem teszik azt lehetővé, hogy Formula-1-es autót vezessen. Azonban a Sauber pilótája, Adrian Sutil elmondta, örülne, ha Kubica visszatérne.

"Nem tudom, hogy Robert visszatér-e" - mondta el Sutil. "Ő egy nagyszerű pilóta, de úgy hiszem, eddig még nem állt készen a visszatérésre. Csak Robert tudja, mire képes. Jelenleg ralizik és egészen meggyőző teljesítményt nyújt. Talán már a jövőjéről is döntött. Robert jó ember és nagyszerű pilóta, így örülnék, ha visszatérne."




Kubica a 2006-os Magyar Nagydíjon mutatkozott be a Formula-1-ben, az időmérő edzésen a kilencedik helyet szerezte meg, ám a futamról autójának szabálytalansága miatt kizárták. A lengyel pilóta pályafutása során 76 futamon állt rajthoz, egy futamgyőzelmet és 12 dobogós helyezést szerzett, valamint egyszer indulhatott a pole pozícióból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: