DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner a költségszabályozásról: A csapatoknak nem szabadna beleszólniuk

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a sport egyedül akkor szabályozhatja hatékonyan a költekezést, ha a csapatok csak aláírják a megállapodást. A tervezet kidolgozásában az istállóknak nem szabadna részt venniük.

Hónapok óta folynak a tárgyalások, hogy szorítsák vissza a kiadásokat, de az érdekek ütközése miatt eddig semmiféle megállapodás nem született. Dönteni csak arról tudtak, hogy radikális limitet nem fognak bevezetni. A Forma-1 nagyobb csapatai a Stratégiai Csoporton keresztül képesek a szabályhozásba beleszólni, és a Forma-1 Bizottságban is szavazati joguk van.

 



Christian Horner a nagycsapatoktól szokatlanul hangzó lépésben látná a megoldást. "Az FIA-nak kéne írnia a szabályokat, a jogtulajdonos FOM-mel együtt. Aztán a csapatok eldönthetnék, hogy folytatni akarják-e a világbajnokságon, vagy nem" - közölte véleményét Horner az Autosporttal.

 

A csapatvezető kiemelte, a különféle istállók önös érdekeik miatt nem tudnak dűlőre jutni. "Túl sok az érdekeltség. Ott a Ferrari, a történelmi pozíciójukkal, a McLaren, aztán a Red Bull és Mercedes, akik másféle helyzetben vannak. Így sosem fogunk kiegyezni egymással."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: