DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat reméli, hogy most már nem nő magasabbra

Az elmúlt egy évben öt centit nőtt az orosz Danyiil Kvjat, de reméli, hogy ennek már vége, mert a túl nagy testmagasság nem előnyös a versenyzőknek.

A GP3 tavalyi statisztikái közt a bajnoki címet szerző Danyiil Kvjat adatainál 175 centiméteres testmagasság szerepel. Csakhogy az azóta már a Toro Rosso színeiben versenyző fiatal orosz legfrissebb adatai már 180 centis magasságról szólnak, ami jelentős különbség. Helmut Marko, a Red Bull fiatal versenyzőkért felelős igazgatója hangsúlyozta is, hogy Kvjat igen gyorsan nő, ami aggasztó lehet, hiszen ha ez így folytatódik, az akár a karrierjét is veszélybe sodorhatja, hiszen a túl magas versenyzők nehezen férnek be az autóba, és a súlyhatárral is problémáik adódhatnak.



 



 



 

Kvjat és a Roma legendája, Francesco Totti



 

A Speed Weeknek nyilatkozva Kvjat erről a kérdésről is beszélt, s igyekezett nem túldramatizálni a dolgot: "Persze, ez így van, a magasabb pilóták közé tartozom. De voltak nálam magasabb versenyzők is a közelmúltban, mint Mark Webber vagy Gerhard Berger. Hirtelen nőttem meg, de azt hiszem, ennek most már vége."



 

Marko, aki egyébként nagyon jó véleménnyel van Kvjatról, kifejtette azt a véleményét is, hogy a fiatal orosznak nagy szerencséje van, mivel az új szabályok miatt a vezetés fizikailag jóval kevésbé megterhelő: "Kvjat nagyon jó versenyző, viszont igen fiatal, és ha a tavalyi autóba beszállna, aligha tudna egy teljes versenytávot lefutni anélkül, hogy teljesen kimerülne. Most viszont ez lehetséges, mivel sokkal kisebbek a követelmények" - mondta Marko a Guardiannek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: