DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kvjat legjobb időmérős eredményét szerezte, Vergne szenvedett

Felemásan alakult az osztrák időmérő edzés a Toro Rosso két fiatalja számára. Míg Danyiil Kvjat a hetedik helyet érte el, és ezzel a bikás festésű autók között második legjobbként végzett, megelőzve Sebastian Vettelt, addig Jean-Eric Vergne nyolc pozíciót vesztett a húszéves oroszhoz képest.

A két williamses, Nico Rosberg, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen - csupán ez a hét versenyző végzett Danyiil Kvjat előtt, aki az eddigi legjobb rajthelyről várhatja pályafutása nyolcadik F1-es versenyét. Kvjat már a Q1-ben villantott, ahol a második helyen végzett, kettéválasztva a két Mercedest. A második etapban hetedik lett, amelyet megismételt az utolsó szakaszban is.

 

"Ez az eddigi legjobb időmérős eredményem ebben a szezonban. Elégedett vagyok a csapat munkájával. Sikerült mindent a helyére raknunk, mint a kirakóban, és nagy előrelépést tettünk meg tegnapról mára" - értékelte az edzést Kvjat megszokott tárgyilagosságával. "Kár, hogy a második kanyarban lengetett sárga zászlók miatt nem tudtuk az autóban rejlő teljes lehetőséget kiaknázni."

 



"Mindazonáltal a hetedik hely jó a rajtra. Tetszik ez a pálya, remélhetőleg erős versenyt futunk a Red Bull család minden tagja előtt" - fogalmazott az orosz tehetség, akinek több ellenfelével szemben segítséget jelenthet, hogy tavalyról ismeri a pályát. A Forma-3-as Európa-bajnokságban - ahol a GP3-mal párhuzamosan részleges szezont teljesített - éppen itt futotta legerősebb hétvégéjét. A királykategóriában a Kínai Nagydíj óta nem szerzett pontot, nagy lehetőség előtt áll, hogy ezen változtasson.

 

Jean-Eric Vergne viszont csak nehezen tudott pozitívumot találni 15. helyében. "Egész nap küszködtünk a beállítással, és még az állandó túlkormányzottsággal is harcolnom kellett, ami megnehezíti a Q3-ba jutást. Kár, mert az autó egyértelműen fejlődött az új alkatrészeknek hála. Ez csak egy egyszeri kicsúszás, amikor az időmérő rossz volt, de a verseny még hátravan, a kocsink pedig jó" - összpontosított vasárnapra a francia.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: