DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber örül, hogy nem a Ferrarit választotta

Mark Webber utólagosan is helyes döntésnek látja, hogy nem fogadta el a Formula-1-es Ferrari csapat versenyzői szerződését, és helyette a formaautózásnak hátat fordítva a Hosszútávú Világbajnokságot (WEC) választotta. Az ausztrálnak már egyáltalán nem hiányzik az F1.

 

 

Az ausztrál korábban már elárulta, hogy a 2013-as szezonra a maranellói istállóhoz igazolhatott volna Felipe Massa helyére, de ő mégis kitartott a Red Bull mellett, a tavaly év végén pedig hátat fordított az egész sportnak, és a Porsche Le Mans-i csapatához csatlakozott.

 

"Itt tényleg el tudom képzelni a jövőmet. Hogy ugyanolyan hosszú karrierem lesz-e a sportautókkal, az majd kiderül, bár az F1-ben 13 évet töltöttem, és az valószínűleg nem fog itt megismétlődni. Viszont a rajtom a lehető legjobban alakult, és a csapat sokat tett azért, hogy otthonosan érezzem magam" - árulta el Webber.

 

"Szerettem volna váltani. Lehetőségen volt egy évvel korábban arra, hogy a Ferrarihoz igazoljak, ami kétségtelenül érdekes lett volna, de nagyon örülök, hogy végül itt kötöttem ki."

 



Webber és a WEC-be visszatérő Porsche közös kalandja ráadásul remekül kezdődött. Az ausztrál autója a silverstone-i hatóráson a 3. helyen végzett, Le Mans-ban pedig a leintéshez közeledve a győzelemért is harcban voltak, amikor műszaki hiba vetett véget a versenyüknek.

 

"Nem lehetnék ennél boldogabb, és az F1 egyáltalán nem hiányzik. A melbourne-i szezonnyitót még kicsit nehéz volt a tévéből nézni, de túlestem azon az érzésen, és örülök, hogy visszakaptam az életemet" - mondta Webber, aki a WEC nyolc futamból álló versenynaptára és lényegesen kevesebb kötelezettsége miatt felszabadultabbnak érzi magát, mint a Red Bullnál töltött évek alatt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: