DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tweetje miatt kirúgták a Lotus kommunikációs főnökét

A Lotus Forma-1-es csapata megvált kommunikációs igazgatójától, értesült az auto123.com. A menesztés oka egy Twitteren közzétett bejegyzés a Szocsiban megrendezett téli olimpia idejéből, amely már februárban is nagy vihart kavart.

"Sikeres 2014-es téli olimpiai játékokat kívánunk minden sportolónak" - állt az ominózus februári bejegyzésben, a tiltakozást pedig az üzenetet kísérő homoszexuális tartalmú kép váltotta ki, amely két csókolózó férfit ábrázolt. A posztot rövidesen törölték, a Lotus pedig újabb üzenetben kért bocsánatot és határolódott el a bejegyzéstől. Az eset a Lotus tulajdonosait is feldühítette, ráadásul az istállóhoz épp ekkor csatlakozott egy orosz szponzor, a Yota mobilcég.

 



Ma kiderült, hogy a bejegyzést Stephane Samson, a Lotus Csoport márkaigazgatója és az F1-es csapat kommunikációs igazgatója tette közzé - a társaság pedig ugyanezen okból menesztette őt.

 

"Épp most tudtam meg hivatalosan, hogy kirúgtak a márkaigazgatói pozícióból a Lotus csapattól a Szocsiban szereplő meleg sportolókat támogató tweetem miatt" - tette közzé Samson délelőtt saját Facebook oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: