DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Webber szerint Vettel hamar visszatér az élre

Csak ideiglenesnek tartja Sebastian Vettel viszonylagos formahanyatlását korábbi csapattársa, Mark Webber, aki a négyszeres világbajnokot Fernando Alonsóhoz hasonlítja.

Webber a hétvégén a Le Mans-i 24 órás versenyen vett részt a Porschéval, de komoly formaautós múltja miatt nem kerülhette el az F1-gyel kapcsolatos kérdéseket sem.

 

Tavalyi távozása után nem maradt sokáig ausztrál győztes nélkül a sport, hiszen Daniel Ricciardo legutóbb Montrealban már felállhatott a dobogó tetejére.

 

"Nem lepett meg Daniel teljesítménye" - idézi Webbert a motorline.cc. "Már Melbourne előtt mondtam, hogy kiegyenlített lesz a Red Bullon belüli küzdelem, és akkor még mindenki őrültnek tartott. A tény, hogy a szezon első részében csak a Mercedes volt képes a futamgyőzelemre, könnyebbé tette számára az alkalmazkodást."

 



Ricciardo teljesítményét csak még hangsúlyosabbá teszi, hogy rendszeresen tartani tudja a lépést a négyszeres bajnok Vettellel, egyelőre az esetek többségében előtte is végezve a futamok leintésekor. Webber szerint azonban honfitársának addig kell kihasználnia a lehetőségeit, amíg a német nem találja meg ismét régi formáját.

 

"Seb vissza fog térni az élre, csak időre van szüksége ahhoz, hogy összeszokjon az autóval. Nehéz a dolga jelenleg, hiszen a Mercedes a favorit. De amint elérhető közelségben érzi majd a győzelmet, ismét régi önmaga lesz. Ugyanez a helyzet Fernandóval - ha megérzi a győzelem illatát, mindig ott van, hogy lecsapjon a lehetőségre" - hasonlította össze riválisait az ausztrál.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: