DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lotus: Ne a teljesítmény alapján ítélkezzenek

A szezont gyengén kezdő és jelentős formajavulást azóta sem mutató Lotusnál remélik, a következő pályák jobban feküdni fognak majd autóiknak.

Noha Romain Grosjeannak Barcelonában és Monacóban is sikerült elcsípnie néhány pontot, a csapat teljesítménye messze van a várakozásoktól, a dolgukat tovább nehezítő technikai problémák pedig nem akarnak szűnni.

 

"Van bennünk eddig még kihasználatlan potenciál" - hangsúlyozta a helyettes csapatvezető, Federico Gastaldi. "Kanada fájdalmas tapasztalat volt az egész csapatnak, de megbirkóztunk vele, beazonosítottuk a gondokat és megtettük a szükséges óvintézkedéseket."

 

"A legkevésbé szeretnénk, hogy a verseny végére mindkét autónk a garázsban álljon, de szerencsére ez nagyon ritkán fordul elő velünk. Romain hátsó vezetőszárnyának problémáját nem láthattuk előre, Pastor hajlásláncának meghibásodása viszont már nem jelent újdonságot."

 



A tavalyi bajnoki negyedik helyezett istálló jelenleg a 8. pozícióban áll, és egyelőre úgy tűnik, reálisan csak a Toro Rossóval van esélyük felvenni a harcot. Ám a csapat szerint az autóban ennél jóval több van.

 

"Nem lenne jogos pusztán az eredményeink alapján ítélkezni felettünk, de szerencsére a bajnokság 19 versenyből áll. Monaco és Montreal is olyan pályák voltak, amelyek nem feküdtek az autóinknak, emellett pedig megbízhatósági gondokkal is szembesültünk. A lehetőségeinket nézve Ausztriában jóval kedvezőbb hétvégénk lehet, mint ahogy az utána következő versenyeken is" - bizakodott Gastaldi.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: