DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber és Hakkinen szerint is sokat számít Ricciardo sikere

Elődje, Mark Webber és a kétszeres világbajnok Mika Hakkinen is nagyon megdicsérte a hétvégén első győzelmét arató Daniel Ricciardót - Helmut Marko viszont arra is fordított némi energiát, hogy megvédje Sebastian Vettelt.

A Red Bull által Mark Webber helyére szerződtetett Daniel Ricciardo a Mercedes technikai megingását kihasználva nagyszerű győzelmet aratott a Kanadai Nagydíjon, amit az élete második Le Mans-i 24 órására készülő előd sem hagyott szó nélkül. Az NBC-nek nyilatkozó Webber természetesen igencsak elismerően szólt utódjáról: "Eddig egyetlen rossz mozdulata sem volt, pedig a tesztkorlátozások és a nedves időmérők sem neki kedveztek. Ám hatalmas lépést jelent számára, hogy megszerezte első győzelmét.



 

A fiatal ausztrál kiváló formában van, folyamatosan veri csapattársát, a négyszeres világbajnok Vettelt - az elmúlt négy versenyen egy negyedik, két harmadik és egy első helyet szerzett. Helmut Marko azt hangsúlyozta az Auto Bildnek, hogy Ricciardo úgy is csak 39 pont hátrányban van Lewis Hamiltonhoz képest, hogy kétszer nullázott - ami persze igaz, de a képet árnyalja, hogy maga Hamilton is épp kétszer zárt pont nélkül egy hétvégét.



 



 

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen a Hermesnek nyilatkozva szintén dicsérő szavakat szólt a fiatal ausztrálról: "Észrevettem, hogy Ricciardo szinte állandóan képes a maximális teljesítményt magából, legyen szó időmérőről, versenyről vagy épp egy előzésről. Nem felejthetjük el, hogy csapattársa egy négyszeres bajnok, mégis ő nyert futamot először kettejük közül. Én is átéltem ezt első győzelmemkor 1997-ben, Jerezben: a teljesítményeden is meglátszik, micsoda magabiztosságot nyersz ebből."



 

Helmut Marko viszont igyekszik úgy nyilatkozni, hogy Ricciardo dicsérete mellett a csapat másik versenyzőjét, Sebastian Vettelt se bántsa meg: "Sebastiannek nem volt szerencséje a technikával, Malajziában viszont problémamentes versenye volt, és mindenképp Daniel előtt ért volna célba" - mondta az osztrák, aki elismerte, hogy Vettel Kanadában a csapat hibájából esett vissza Ricciardo mögé, és bukott el ezzel valószínűleg egy győzelmet: "Daniel az egész versenyen gyors volt, de Vettel sem volt lassabb. Egyértelmű, hogy nem az ő hibája, hogy Ricciardo nem maradt mögötte."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: