DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Új motorral készül a Renault a 2015-ös idényre

Továbbra is feszült a helyzet a Red Bull és motorszállítója, a Renault közt, mely úgy tűnik, hogy teljesen új erőforrással készül 2015-re.

A montreali versenyhétvége előtt Remi Taffin úgy nyilatkozott, hogy a Renault végre elérte a száz százalékos potenciálját, csakhogy az elsőszámú ügyfél, a Red Bull részéről ezt a nyilatkozatot nem épp úgy fogadták, ahogy azt talán várták volna Viryben. Amikor a Renault fejlesztéseiről kérdezték, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel így felelt: "Nem tudom, honnan jön ez az egész Renault-téma. Azt hiszem, amennyire lehet, mindig próbálunk fejlődni, de itt nem történt különösebb előrelépés."



 

A Salzburger Nachrichten hasábjain Christian Horner csapatfőnök szintén nem a száz százalékról beszélt, hanem egy másik, már korábban is hallott számot emlegetett: "Mintegy hatvan lóerővel vagyunk lemaradva a Mercedes-motoros csapatokhoz képest" - mondta Horner a Renault-ról, amelynek ráadásul a fogyasztással is gondjai lehetnek, a feltételezések szerint az erőforrás nagyon a határon lesz ebben a tekintetben.



 



 

"Ha a Mercedes gond nélkül végigmegy, és nem lesznek határon a fogyasztást tekintve, akkor nehéz lesz a helyzetünk" - mondta a csapat részéről Dr. Helmut Marko. "Sőt, a két Williams előtt maradni is igen nehéz lesz, ráadásul az övék itt a legmagasabb végsebesség, szóval ha megelőznek minket, akkor semmi esélyünk sem lesz" - tette hozzá Marko, aki azt viszont megerősítette, hogy a Red Bull 2015-ben is a franciák erőforrásait használja majd.



 

Ez pedig egy teljesen új erőforrás lehet, legalábbis a Renault-t képviselő Remi Taffin nyilatkozata szerint, aki a Kleine Zeitungnak elmondta, hogy ki fogják használni a motorbefagyasztás feloldását, és egy alapjaiban megújult turbóval jelentkeznek 2015-ben: "Meg fogjuk vizsgálni, mit csináltak a riválisok, és ebből mi sikerült nekik. Jövőre egy új erőforrásunk lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: