DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner még mindig bízik a világbajnoki címben

A Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, hogy nem elérhetetlen az egymás utáni ötödik világbajnoki cím, bár tudja, hogy ez nagyon nehéz lesz.

A hat versenyből hatot nyerő Mercedes mellett a Red Bull egyelőre labdába sem rúghat idén, mindössze három dobogót (plusz egy elvett második helyet) tudnak felmutatni. Bár ők számítanak az Ezüst Nyilak legközelebbi riválisának, a négyszeres világbajnok istálló lemaradása így is túl nagynak tűnik a győzelemhez, Christian Horner csapatfőnök viszont nem adja fel: "Senki nem dobja be a törülközőt" - szögezte le a brit csapatvezető Kanadában.



 



 

"Hatalmas feladat áll előttünk. Minden tiszteletem a Mercedesé, hihetetlen munkát végeztek idén, de ahogy az elmúlt években is láthattuk, például 2012-ben, egy nehéz rajtot követően is lehet fordítani a dolgokon, szóval senki nem ad fel semmit" - tette hozzá talán csak a kötelező optimizmustól vezérelve Horner.



 

A brit csapatfőnök a médiában keringő különböző híreszteléseket is igyekezett cáfolni, melyek a Renault lecseréléséről szólnak: "A Renault pontosan tudja, milyen kínos helyzetben vannak. De nem adtunk ultimátumot nekik, egyszerűen a lehető leggyorsabb fejlődést várjuk. Az elmúlt években nagyon sikeresek voltunk velük, minden világbajnokságunk és győzelmünk Renault-erőforrással született, és bízunk abban, hogy megoldják a gondjaikat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: