DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Exkluzív Felipe Massa interjú

Felipe Massa, a Williams Martini Racing pilótája exkluzív interjúban beszél monacói életéről, babonáiról, és hogy milyen foglalkozást űzne, ha nem sportolna.

Felipe Massa, a Williams Martini Racing pilótája exkluzív interjúban beszélt magánéletéről a Forma-1 monacói futama előtt, arról, hogy mit csinálna, ha nem autóversenyző lenne, milyen babonái vannak, mindezek mellett monacói életébe is betekintést enged.



 


Ha nem versenyeznék"

Imádom a futballt, szívesen lennék focista, csak nincs hozzá tehetségem. Tudok persze játszani, imádok is, de akkora tehetségem nincs, hogy játékos lehessen belőlem. Habár ez nem is gond, hiszen 8 éves korom óta autóversenyző akartam lenni, hihetetlen élmény, hogy azt csinálhatom, amit imádok. Emiatt soha nem is gondolkoztam azon, hogy mi mást csinálnék.



 



 

Babonák"

Rengeteg különböző babonám van. Mindig bal oldalról közelítem meg az autót, hogy a jobb lábamat tegyem be először az autóba. Mindig a jobb kesztyűt, a jobb cipőt veszem fel először. A verseny előtt mindig imádkozom, azt kérem, hogy megvédjenek, de nem csak engem, hanem a barátaimat, a többi autóversenyzőt is. Néha, ha jól sikerül az edzés és időmérő szombaton, akkor ugyanazt az alsónadrágot viselem vasárnap is. Teljesen őrült dolgokat csinálunk néha. Tudjuk, hogy ez nem változtat semmin, de megnyugtat, hiszen megvan a tudat, hogy "ha szombaton jól ment, amikor ezt viseltem, akkor vasárnap is jól fog, ha ezt viselem". Persze ha meg nem ment jól az edzés, időmérő, akkor mindent megváltoztatunk.



 

Család"

A feleségem nem szereti a fényűzést, csillogást, a kamerákat. Szeret velem lenni a versenyeken, elkísérni engem és szereti magát a Forma-1-et és a versenyt is, de a rivaldafényt nem élvezi. Ha ő jön, akkor a kisfiamat is hozza, aki most 4 éves. Gyakran elkísérnek versenyekre, általában oda, ahova mindenki, az egész család jöhet, hiszen nincs nagyon messze, nem túl hosszú a repülőút. Ilyenkor együtt néznek engem. A fiam is nagyon élvezi mára Forma-1-et. Rengeteg autója van, azokkal szokott versenyezni a szobámban. Már ismeri az összes Forma-1-es pilóta nevét, sőt a számukat is. Ha rákérdezünk kit lát épp, azonnal rávágja a pilóta nevét, és hogy melyik csapatban versenyez" tényleg mindent tud, nagyon gyorsan tanul. Monacóban élünk, ott nagyon sok különböző dolgot csinálhat. Szeretek sportolni, ahogy az egész család is. Én, ha tehetem, otthon vagyok, a családommal töltöm az időt. Szívesen járok étterembe is vacsorázni, élvezem az életet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: