DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sutil: A Sauber még mindig szenved

Adrian Sutil szerint a Saubernek még mindig vannak problémái autójával, annak ellenére, hogy Spanyolország előtt 10 kilogrammal könnyítettek a karosszérián.

A Sauber komoly fejlesztési csomaggal érkezett Spanyolországba, de a pályán nem sikerült a várt eredményt elérniük. Sutil szerint ugyan nagyjából 0.4 másodpercet nyertek a köridőben a karosszéria súlyának csökkentésével, de az autót még mindig trükkös vezetni a gyors kanyarokban.

"A spanyolországi fejlesztések nem igazán működtek" - mondta el a német. "Az egyetlen dolog, ami működött a súlycsökkentés. Ezt látni lehetett az időmérő edzésen egy körön, kicsit közelebb kerültünk a Force Indiához és a Toro Rossóhoz, de akkor, amikor szükség volt rá nehéz volt megvalósítani és Barcelonában a guminyomással rossz irányba mentünk. Egy körön javultunk, de a verseny még mindig nehéz és a gumikopás nagyon magas volt, mivel az autó vezethetősége igen gyenge. Problémánk van, különösen a kanyarokban, az aerodinamikával, így nem tudjuk jól teljesíteni a kanyarokat. Jelenleg nem lehet megmondani, mi lesz itt Monacóban, teljesen más a pálya, a kanyarok nagyon lassúak és nem minden az aerodinamikáról szól, ha az autó mechanikailag jól be van állítva, akkor jól tudsz teljesíteni. Majd meglátjuk, nem mondom azt, hogy ez a verseny jobb, vagy rosszabb lesz, próbálok jól teljesíteni és akkor beszélhetünk a jó eredményekről."




A német pilóta elmondta, ő és autója még nem közelítették meg a minimális súlyhatárt és további munkára van szükség a könnyítés érdekében.

"Még túl nagy a súlyom. Bahreintől Barcelonáig sokat könnyítettünk az autót, jó lépést tettünk ebben. Még nehezebb vagyok és Esteban már rendben van, de továbbra is diétázom! Ha könnyebb vagy, az jobb, mert akkor oda tudod tenni az autóban a súlyozást, ahová kell. Néhány kilogrammról beszélünk, de nem akarok pontos számot mondani. Még találnunk kell némi súlyt és azt hiszem a legjobb a helyzet akkor, amikor öt-tíz kilogrammal tudsz játszani és oda tenni, ahová kell. Akkor vagy jó tartományban, erre nekünk még azonban várni kell és még sok kilótól kell megszabadulni."

Sutil beszélt a problémákról is és hozzátette, pályafutása alatt eddig ez a legnehezebb szezon.

"Az első két teszt után úgy gondoltam, nehéz kezdés volt. Mindig próbálsz pozitíven gondolkozni, de őszintén szólva volt néhány aggasztó dolog az első verseny előtt. Nem álltunk készen és az autó vezethetősége sem volt jó, ezt az első teszten láthattuk is. Itt állunk és javulni kell, jobbá tenni a helyzetet, de ez volt az egyik legnehezebb szezonkezdet és jelenleg nehéz is kilábalni belőle."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: