DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vizes pályán, Hamilton vezetésével kezdődött a teszt

A kétnapos barcelonai teszt első délelőttjén az eső máris felborította a programot, a Mercedest azonban ez sem zavarta meg, hiszen három óra elteltével Lewis Hamilton áll a legjobb idővel a tabella élén.

Bahrein után a Spanyol Nagydíj helyszínén kerül sor a szezon második évközi tesztjére, azaz a csapatok a megszokottakkal ellentétben most nem csomagolták össze felszereléseiket a futam leintésekor, hiszen kedden és szerdán is mozgásban tartják a pályát.



 



 

A teszten mind a tizenegy istálló részt vesz egy-egy autóval, amelyekben néhány régen látott arc is feltűnt. A Red Bull-lal idén először léphetett pályára Sebastien Buemi, a Lotust pedig a csapathoz a tél folyamán csatlakozó Charles Pic vezeti.



 

Az F1-es futamhétvége menetébe nem szólt bele az eső, ám ma reggel vizes pálya fogadta a csapatokat, a további csapadék pedig gondoskodott arról, hogy a slick gumik ne is kerüljenek elő a délelőtt során. Az időjárás figyelembevételével változtattak is a menetrenden, hiszen az eredetileg 13 órakor kezdődő ebédszünetet egy órával előretolták, így a délutáni program, várhatóan már jobb körülmények mellett 13 és 18 óra között tart majd.



 

A vizes pályán túlságosan nagy aktivitás sem mutatkozott - összesen 154 kört tett meg a tizenegy autó, de ebbe mégis belefért négy piros zászlós leállás: kétszer Jean-Eric Vergne, egyszer Max Chilton, egyszer pedig Kimi Raikkönen miatt, akinek Ferrarija már a második körében megállt a pályán, és azóta nem is gördült ki ismét.



 

 Ma a Pirelli gumitesztjét a Sauber és a Toro Rosso végzi, vagyis ennek a két csapatnak a tesztprogramját az olasz cég határozza meg, mialatt titokban tartják az istállók előtt, hogy milyen abroncsokat is bocsátottak rendelkezésükre éppen.



 

 A teszt első napjának félidei eredménye: 

# Versenyző Csapat Idő Kör
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:44,291 27
2 Felipe Massa Williams - Mercedes 1:45,089 19
3 Sebastien Buemi Red Bull - Renault 1:45,240 23
4 Jenson Button McLaren - Mercedes 1:46,891 13
5 Nico Hülkenberg Force India - Mercedes 1:46,988 4
6 Max Chilton Marussia - Ferrari 1:47,714 23
7 Kamui Kobayashi Caterham - Renault 1:47,854 26
8 Giedo van der Garde Sauber - Ferrari 1:50,504 8
9 Charles Pic Lotus - Renault - 7
10 Jean-Eric Vergne Toro Rosso - Renault - 2
11 Kimi Raikkönen Ferrari - 2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: