DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fékhibák Barcelonában: Kobayashi ijesztő helyzetbe került

A közönségkedvenc japán, Kamui Kobayashi nagyon ijesztő pillanatokat élt át a tegnapi Spanyol Nagydíjon, amikor fékje megadta magát.

Kamui Kobayashi a Spanyol Nagydíjat a futam kétharmadánál adta fel, amikor az egyes kanyart nem tudta bevenni, mivel autója egyszerűen nem állt meg alatta. A japán versenyző épphogy el tudta kerülni a falat, hogy visszatérjen a bokszba. A Caterham kivizsgálta az esetet, és megtalálta a probléma okát: akárcsak Ausztráliában, Kobayashi ismét fékhiba miatt, s bár ezúttal nem lett ütközés belőle, ez is meglehetősen riasztónak találta:



 



 

Az ausztrál fékhiba következménye.



 

"A második szett abroncson sokkal jobb volt az autó vezethetősége, és sikerült valamennyi hátrányt ledolgoznom Bianchival szemben, ám a 44. körben az egyes kanyarba befelé menet egy nagyon ijesztő pillanatot éltem át, amikor a bal első fék meghibásodott, s éppen csak el tudtam kerülni a falat. Ez véget is vetett a versenyemnek egy nehéz hétvége végén" - mondta a japán, aki úgy érzi, a csapat, még ha lassan is, de fejlődik:



 

"Egyértelmű, hogy nem volt meg a kívánt teljesítményünk, de változtattunk bizonyos dolgokon, hogy javítsunk ezen, az egész csapat keményebben dolgozik, mint valaha, hogy előrelépéseket mutathassunk fel. Most két napot tesztelhetünk itt, aminek köszönhetően még többet tudhatunk meg a Spanyolországba hozott alkatrészekről, így a célunk az, hogy Monacóban visszavágjunk."



 



 

Egyébként nem Kobayashi volt az egyetlen a hétvégén, akinek nagy tempónál meghibásodik a fékje: a szabadedzésen a Sauber tesztpilótája, Giedo van der Garde élt át egy hasonlóan meleg helyzetet az egyes kanyarban, de ő is megúszta baleset nélkül a dolgot a nagy bukótérnek köszönhetően. Belegondolni is rossz, mi van, ha ez például a monacói alagút után történik"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: