DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sutil két napig nem evett, hogy még könnyebb legyen

A Sauber istálló német pilótája, Adrian Sutil elismerte, hogy egy hihetetlenül extrém diétával próbált minél inkább lefogyni az idei szezonra.

A vártnál is nehezebb V6-os erőforrásegységek miatt az idei szezonban a magasabb és nehezebb pilóták komoly hátrányba kerültek, ezért sokan, így Sutil is fogyókúrába kezdtek, annak érdekében, hogy versenyképesek maradjanak. Ez a diéta azonban egyes pilótáknál igazán extrémre sikeredett.



 

"Természetesen mi a határokig megyünk és én is elmentem a határaimig" - nyilatkozta Sutil. "Megpróbáltam két napig nem enni, hogy lássam a reakciókat. Csak igazán keményen próbáltam súlyt veszíteni, de ha már elég sovány vagy a magasságodhoz képest, akkor izmot kell veszítened, de ha izomtömeget veszítesz, akkor azzal az erőd is csökken. Van egy pont, amin már nem kellene átmenned, azt hiszem én még abban a zónában vagyok, ami biztonságos, de nem kellene tovább mennem."



 

Sutil, aki a Bahreini Nagydíjon már egyszer megdöbbentette az F1 világát azzal, hogy a kiszáradást kockáztatva nem vitt magával folyadékot a futamra, hogy így nyerjen néhány dekát azt mondja, hogy a két napos böjt a fogyás mellett a saját határainak a megtapasztalásáról is szólt.



 



 

"Teszteltem magamat egy kicsit itt-ott. Két nap étel nélkül csak folyadékon, kipróbáltam. Nem volt könnyű, de érdekes volt a reakció. Most eszek, és ez jobb. Az edzés programom azonban megváltozott, mert izmot kell most már veszítenem, ezért futok, míg a biciklizés csak izmot épít, nehéz izmokat, ezért ezt el kell kerülnöm. De abban az időben, amikor nem ettem nem tudtam sokat sportolni, mert hiányzott hozzá az erőm. Mindezt azért tettem, hogy megbizonyosodjam a határaimról, arról, hogy mindent megtettem (a fogyás érdekében). Nem akartam ugyanis úgy beülni az autóba, hogy azt mondom, hogy többet is tehettem volna. Szeretek a határon lenni, és ha ez nem elég akkor keményen annak az élén táncolni. Ezért kipróbáltam, és még élek, és nem kellett aggódni azért. Mindez én döntésem volt, ami fontos. És most az is segít, hogy egy könnyebb autóm van, amivel közelebb kerülök a minimum súlyhatárhoz, de nem csak ez volt a célom, mert szeretem fejleszteni magamat, és bármibe kerül is ez én hajlandó vagyok azt megtenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: