DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas tárgyal majd Domenicalival, de Haug is képben van

A Formula-1-be hamarosan megérkező amerikai istálló vezetése tapasztalt kézbe kerülhet.

A Ferraritól a Bahreini Nagydíj után távozó Stefano Domenicalit nemrég hozták szóba a Formula-1 mezőnyéhez jövőre vagy 2016-ban csatlakozó Haas Formula istálló csapatvezetői székével kapcsolatban. A hírek szerint a tapasztalt olasz, akit egyébként az olasz kosárlabda-válogatottal is hírbe hoztak, az amerikai istálló vezetőjeként térhet vissza a paddockba.



 

A Red Bull korábbi technikai igazgatója, Günther Steiner, aki jelenleg a Haas projektjén dolgozik, elárulta, hogy a Haas meg fogja keresni Domenicalit, ami arra utal, hogy valóban számolnak az olasz szerződtetésének lehetőségével: "Nem tudom, mit csinál, van-e már helye valahol, mi mindenesetre biztosan beszélünk majd vele."



 



 

Az Auto Bild úgy tudja, nem Domenicali az egyetlen tapasztalt F1-es, aki szóba került a Haasnál: a Mercedes korábbi motorsport-igazgatója, Norbert Haug szintén a jelöltek közt lehet. Steiner ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, csupán annyit mondott, hogy mind Domenicali, mind Haug jó, értékes erősítést jelenthetne a projekt számára, arról viszont nem szólt, hogy melyikük lehet a favorit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: