DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso uralkodik Raikkönen felett?

Mika Hakkinen nem óvatoskodott a jelző megválasztásával, amikor a Ferrari két pilótája közötti, egyelőre meglehetősen egyenlőtlen erőviszonyokat véleményezte. A kétszeres finn bajnok szerint Kimi Raikkönennek alaposan ráncba kell szednie magát, ha fel akarja venni a versenyt Fernando Alonsóval.

A Ferrari világbajnok párosának csatáját sokan tenyerüket dörzsölve várták az idei szezon előtt, ám egyelőre ez nem csak azért maradt el, mert az olaszok autója a várakozások alatt teljesít. Raikkönen idén még egy futamon sem tudott csapattársa előtt végezni, s míg Alonso a harmadik, ő csak a tizenkettedik helyen áll a pontversenyben.

 

"Kiminek problémái vannak, amelyeket meg kell oldania. Alonso egész egyszerűen uralkodik felette, nem volt kicsi közöttük a különbség az eddigi négy verseny során" - írta Hakkinen a Hermesben vezetett rovatában. "Nem lehet annyira rossz az autó, hogy lehetetlen legyen vele felvenni a versenyt Alonso ellen. Kiminek javulnia kell, mégpedig minél gyorsabban."

 



"A szimulátor egy kiváló alternatíva, amiben próbálgathatná a beállításokat. Ám nem is célom, hogy tanácsokat adjak neki, hiszen feltételezem, hogy egy világbajnok képes megoldást találni a saját problémáira."

 

Bennfentes információk szerint Raikkönen mostanság önmagához képest egyébként szokatlanul sok időt tölt a szimulátorban, a versenyhétvégéken pedig mérnökeinek társaságában. Talán a finn is felismerte, hogy idén valamelyest változtatnia kell hozzáállásán az erős eredmények érdekében.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: