DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes csapatsorrendet állíthat fel

Toto Wolff beismerte, elképzelhető, hogy a Mercedes csapatsorrendet állít fel a 2014-es bajnokságban, annak ellenére, hogy korábban kijelentették, az a céljuk, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg szabadon versenyezhessen egymás ellen.

A Bahreini Nagydíj során a két Mercedes pilóta ádáz harcot vívott a futamgyőzelemért és nem kaptak utasítást a boxfalról azzal kapcsolatban, hogy tartsák a pozíciójukat, vagy csapattársukat engedjék előre. A Mercedes az idei évben eddig nagyon jól szerepel, a négy futamból mind a négyet megnyerték, de a csapatfőnök, Toto Wolff szerint, amennyiben a riválisok a következő versenyeken komoly előrelépést érnek el, úgy megváltozhat hozzáállásuk a pilótákhoz.

 





"Talán lesz egy olyan helyzet, amikor nem akarsz sok időt veszíteni a harcban, ha az ellenfél közvetlenül követ" - közölte Wolff a BBC-nek. "Bahreinben nagyon különleges helyzet volt, mert csomagunk nagyon jól működött ott és előnyben voltunk, így könnyen meghoztuk a döntést arról, hogy engedjük a pilótákat versenyezni, mert komoly előnyünk volt a harmadik helyezettel szemben. Amennyiben az előny kisebb, akkor jobban oda kell figyelni. Nálunk az a szabály, hogy a az ellenféllel kell versenyezni, nem a csapattárssal, így talán lesznek olyan helyzetek a versenyen, amikor ezt kell figyelembe venni, de majd meglátjuk, mi történik."

 


Három győzelmével Lewis Hamilton jobb formában van csapattársánál, annak ellenére, hogy Nico Rosberg vezeti a világbajnokságot, de Wolff beismerte, nem számít arra, hogy egész évben az élen marad.

"Folyamatos harc lesz a szezon során, egy időben csak egyikük lehet az első helyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: