DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: "Ha nem tévedek, Nico vezeti a bajnokságot..."

Az előszezon nagyon erősre sikeredett a Mercedesnél, de ilyen kezdésre még ezt követően sem számítottak: az Ezüst Nyilak négy győzelmet, négy pole-t, hét dobogót, hat első rajtsoros helyet szereztek eddig.

Egyedül Lewis Hamilton melbourne-i kiesése akadályozta meg a Mercedest abban, hogy a mind a négy idei futamon kettős győzelmet arassanak: az idénynyitót Rosberg fölényesen nyerte, azóta pedig mindhárom versenyen csapattársa mögött lett második. Ráadásul az időmérő edzéseken is lehengerlő a csapat teljesítménye, egyedül a Red Bull tudta megszorongatni őket, de mind a négy pole az övék lett, és a 3. helynél nem végzett hátrébb Mercedes.



 

Az előszezon alapján sejteni lehetett, hogy az Ezüst Nyilak lesznek a bajnokság legfőbb esélyesei, de ilyen fölényre még csapaton belül sem számítottak, ezt Toto Wolff árulta el, amikor a Crash.net újságírója arról kérdezte, hogy jobb-e a kezdés annál, mint amire számítottak: "Igen, jobb. Azt hiszem, nem mehetsz neki egy új szabályokat hozó szezonnak úgy, hogy nos, zsinórban megnyerjük majd az első négy futamot.



 



 

"Azt hiszem, erre néhány év múlva a statisztikákat böngészve is azt mondjuk majd, hogy ez a sorozat remek volt. De semmi sem garantált: Kínában az egyik autó vezetett, de a másik csak az 5-6. helyen állt, amire már azt mondod, hogy nem jó. Két lábbal a földön kell maradnunk, folyamatosan fejleszteni kell és nyomni tovább, mert semmi kétség, hogy fel fognak zárkózni" - mondta Wolff, aki Hamilton elmúlt hetekben mutatott fölénye ellenére úgy érzi, hogy szoros lehet a verseny két pilótája közt:



 

"Ha nem tévedek, akkor még mindig Nico vezeti a világbajnokságot" Lewisnak fantasztikus sorozata volt, három domináns verseny egymás után, ezek az ő futamai voltak, nem is kérdéses. Nagyon erős versenyző, beilleszkedett a csapatba, fantasztikusan passzol az autóba. Ám mindketten versenyképesek, semmi kétség, hogy ez egy hosszú csata lesz kettejük közt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: