DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A szenvedő Vettel új karosszériát kaphat

A Red Bull vizsgálatot folytat le azzal kapcsolatban, hogy a karosszéria meghibásodása okozhatja-e Sebastian Vettel 2014-es szenvedését.

A Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, a négyszeres világbajnok még nem érzi jól az RB10-es kódjelű autót, míg mások szerint a német pilótánál egyszerűen jobb új csapattársa, Daniel Ricciardo.

Dr. Helmut Marko, aki Vettel pályafutását már gyermekkora óta egyengeti más elméletet hozott nyilvánosságra.

"Visszaváltásoknál Sebastiannak egy olyan autóra van szüksége, amely vezetési stílusából adódóan hátul stabil. Az új rendszerekkel ez még nem áll rendelkezésére" - közölte a Red Bull igazgatója.

Az osztrák Marko szerint Vettel végül meg tud majd birkózni a feladattal.

"2012-ben hasonló volt a helyzet és amikor odáig elértünk, hogy elégedett volt az autó hátuljával legyőzhetetlenné vált."

Azonban más is befolyásolhatja a német pilóta teljesítményét.

"Nem tudjuk Vettel abroncsai miért koptak jobban, mint Ricciardóé" - hivatkozott Marko a Kínai Nagydíjra. "Vizsgáljuk, vajon ebben Vettel karosszériája is hibás-e."




Marko közölte, a Red Bull célja, hogy megszűntesse a karosszéria hibáit, amennyiben van ilyen és a 26 éves pilóta egy teljesen új "Suzie"-t kapjon maga alá.

"Amikor az új elkészül, Vettel meg fogja kapni" - erősítette meg Marko.

Amennyiben a karosszéria nem felelős a szenvedésért, akkor a Red Bull igazgatója szerint nincs garancia arra, hogy Vettel szenvedése a közeljövőben megszűnik.

"Az idei év annyira összetett, hogy még a mérnökök sem tudnak mindent. Ez teszi meg nehezebbé azt, hogy Seb úgy állítsa be autóját, ahogyan szeretné. De Sebastian maximalista. Addig bütyköl az autóval, amíg nem lesz minden megfelelő vele."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: