DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hornert egyelőre lenyűgözi Ricciardo

A Red Bull csapatfőnöke ""kiemelkedőnek" nevezte Daniel Ricciardo eddigi, Sebastian Vettel ellenében mutatott formáját.

Ricciardo (beleszámítva az Ausztrál Nagydíjat is, amelyen második helyét utólag elvették) négy verseny során harmadszor győzte le Sebastian Vettelt, Sanghajban úgy végzett 20 másodperccel a német világbajnok előtt, hogy egyforma stratégián teljesítették a futamot. Horner megvédte Vettelt, a gyengébb teljesítményt beállítási gondokhoz kötötte, ennek ellenére nagyon elégedetten nyilatkozott az ausztrál Ricciardo eddigi formájáról.

 

"Nagyon határozott teljesítményt láthattunk Dantől, mély benyomást keltett egész hétvégén. Kiemelkedőt nyújtott eddig a teljes szezonban. Mind a négy nagydíjon félelmetesen jó munkát végzett" - méltatta Horner az új igazolást. "Az önbizalma egyre nő, és nyugodtnak tűnik az autóban. A visszajelzései kivételesek: amikor a rádión beszél, olyan, mintha épp kávét iszogatni az út menti kávézóban, főleg a zajok hiánya miatt tűnik úgy! Élvezi, amit csinál, élvezi, hogy Forma-1-es versenyző, és azt, hogy a csapatnál vezethet."

 



A csapatfőnök kitért Vettelre is, aki idén több verseny során arra kényszerült, hogy átadja pozícióját a gyorsabb Ricciardónak: "Senki nem szereti ezeket az utasításokat, de ő nagyszerűen tiszteletben tartja őket. Igazi csapatjátékos. Amiről viszont mindenkit biztosíthatok, hogy különös figyelemmel fogja kielemezni ezt a hétvégét, ezt a versenyt, hogy megértse, hol vannak a különbségek, hol tud javítani. Senki sem fog nála keményebben dolgozni a következő három hétben."

 

Meggyőző teljesítménye ellenére Ricciardo egyelőre Vettel mögött áll a bajnokságban, a hatodik pozíciót foglalja el 24 pontjával. A címvédő bajnok ötödik helyen áll, 9 egységgel csapattársa előtt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: