DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedesnek el kell kezdenie a többiekre figyelni

A bajnokságot eddig uraló csapat vezetője a Ferrari és Red Bull felzárkózására hívta fel a figyelmet, amely autók a verseny bizonyos szakaszaiban különösen jól teljesítettek.

Zsinórban harmadszorra szerzett 1-2-es eredményt a Mercedes istálló, ráadásul úgy, hogy Nico Rosbergnek rossz rajt után, a telemetria meghibásodásával kellett felzárkóznia. Wolffot azonban a dupla siker helyett inkább a riválisok, különösen Daniel Ricciardo versenyen mutatott tempója foglalkoztatja.

 

"Az első etap nem volt könnyű. Az autóink teljesítménye meglehetősen eltért: Nico a formációs kör előtt elveszítette a telemetriát, szóval gyakorlatilag vakon vezetett az autóban. A helyzetet azonban különösen jól kezelte. Eleinte nem tudta könnyen megelőzni a többieket, Ricciardót sokáig követte, és még az egyenesben sem volt helye elmenni mellette. Ez jól mutatja, hogy a dolgoknak össze kell állniuk, illetve jó időmérésre is szükség van" - magyarázta Wolff.

 



"Később viszont jó stratégiai döntéseket hoztunk. Rosberg második etapját hosszúra nyújtottuk, mivel tudtuk, hogy a verseny végére meg kell óvnia a gumikat. Azt hiszem, ugyanezért kellett Alonsónak is lassítania, aki tudta, változatlan tempóval nem tudja befejezni a futamot." A Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója aztán nyomatékosította a riválisokkal kapcsolatos gondolatait: "Óvatosnak kell lennünk: közelednek. A futam utolsó szakaszain Alonso és Ricciardo is hasonló köröket futott, mint a mi autóink."

 

"Említettem Ricciardót: olyan időket teljesített, mint Lewis és Nico, a második etapban azonban más volt a helyzet. Lewis jól ment, Nico viszont Ricciardo mögé ragadt. Ezért rá kell jönnünk, pontosan hogyan dolgoznak az ellenfelek az energiával, hogyan osztják be az üzemanyagot, mivel néha gyorsabbnak tűnnek, ezt azonban nem tudják megtartani a verseny végéig" - mondta Wolff, aki alighanem azt szeretné elkerülni, hogy a Mercedes 2014-es statisztikáin csorba essen: versenyzői nem csupán minden versenyt megnyertek eddig, de ők indultak minden alkalommal a pole pozícióból is, valamint ők futották meg az összes verseny leggyorsabb körét.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: