DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lotus: A Renault-val két másodpercet nyertünk

A Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez szerint a Renault javulásával Formula-1-es csapata körönként közel két másodpercet nyert.

A motorszállító partner, a Renault egy továbbfejlesztett motort szállított a Lotusnak a Kínai Nagydíjra, amely ugyanolyan erőforrás, mint amelyet a Red Bull használ.

A Lotus az idei évben először jutott az időmérő edzés harmadik etapjába és pontszerző helyen állt, mielőtt Romain Grosjean sebességváltó probléma miatt a Kínai Nagydíj feladására kényszerült.

Az egyértelmű, hogy a Renault és a Lotus munkája, melyet a csapat problémás bahreini, szezon közbeni tesztje után végzett kifizetődő volt, az E22 Kínában már jobban teljesített.

"Tiszta javulást tapasztaltunk a Renault-tól Kínában" - mondta el Lopez. "A fiúk közel két másodpercről beszélnek, amely óriási. A stopperóra nem hazudik - két másodperccel javult teljesítményünk. Az autó jó. Romainnak diffúzor problémái voltak szombaton, de a köridők alapján az időmérő edzésen a hatodikak is lehettünk volna, ha nincsenek problémáink. Ez az a hely, amelyről úgy érezzük, az autóval elérhető, annak ellenére, hogy tudjuk, a Mercedes motorral szerelt autóknak még a DRS-re sincs szükségük az ilyen eredmény eléréséhez. Ugyanakkor pozitívum, hogy láthatóan a sebességünk megvan."




Lopez hozzátette, a csapatot meglepte, mennyire nehezen alakult a 2014-es szezon első része.

"Nem számítottunk motorproblémákra. A szélcsatornában úgy fejeztük be a munkát, hogy tudtuk, az autó nagyon jó. De a probléma akkor merül fel, amikor a pályán dolgozol, a beállítással nem lehet foglalkozni, ha valódi kört nem tudsz teljesíteni. Óriási problémáink voltak és sokat csúsztunk, mert nem tudtunk köröket teljesíteni. A bahreini futam után a mélyponton voltunk, itt két motor is tönkrement a teszten és ezzel nem tudtunk semmit tenni. Ekkor indultunk el pozitív irányba, bizonyos dolgokat leállítottunk és azt mondtuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen dolgok megtörténhessenek velünk."

A Lotus tulajdonosa szerint a Spanyolországra tervezett fejlesztésekkel az európai szezont erősebben kezdhetik.

"A Renault egy meglehetősen érdekes dolgot ígért Barcelonára. Reméljük, az első tízbe kerülünk és innentől kezdve azokkal harcolhatunk, akik ebben a csoportban vannak. Mióta láttam az erőforrásnál felmerülő problémákat, azt mondtam, első valódi versenyünket Barcelonában futjuk és ezen kijelentésem mellett továbbra is kitartok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: