DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Coulthard: Ricciardo valóban jobb lenne Vettelnél?

David Coulthard szerint Daniel Ricciardo sokakat ámulatba ejtett azzal a teljesítménnyel, amit a Red Bullnál a négyszeres bajnok Sebastian Vettellel szemben nyújt, ennek ellenére azonban még korai lenne Vettelt végleg leírnunk.

"Daniel Ricciardo legalább egy szinten van a négyszeres világbajnokkal, Sebastian Vettellel a sebesség tekintetében, a fiatal ausztrál az idei szezonban négy futamon háromszor ugyanis Vettel előtt végzett az időmérő edzésen, az utolsó két versenyen pedig a futamon is tisztességesen megverte a németet" - írta Coulthard a BBC-n megjelent cikkében. "Vettelnek problémái voltak, de ez akkor is lenyűgöző kezdés Ricciardótól, ami számára jó, míg Vettelt kényelmetlen helyzetbe hozza.



 

Kínában nem is igen akart engedelmeskedni Vettel a csapat utasításának, ezt azonban Bahreinben megtette, míg végül Kínában is, ha küzdött is ellene még egy kört. Mindig is tudtuk, hogy Sebastian belül egy igazi harcos, amely azonban azt is jelenti, hogy ha minden kötél szakad, akkor negatív irányba is elmehet, akárcsak Fernando Alonsónál.



 

Ricciardo azonban azt is bizonyította, hogy nem egy törékeny virágszál, aki ráadásul azt is tudja, hogy nem csak úgy kell kezelnie Vettelt, mint egy újabb ellenfelet, hanem, mint egy csapattársat, akire lehet hatni egy bizonyos mértékig, mert ugyanabban a csapatban versenyeznek. A fiatal ausztrál pedig a csapat felé is pontosan azt kommunikálja, amit gondol. Ez pedig nem csak gerincre, de világbajnoki kepeségre is utal.



 

 



 

A Red Bull két pilótája (hasonló életkoruk ellenére is) nagyon különböző szakaszában van a karrierjének, ugyanakkor mindketten a Red Bull utánpótlás nevelő csapatától a Toro Rossótól érkeztek. A csapat egy nehéz felkészülési időszakon van túl, Ricciardo pedig fiatal és tele van energiával, és még nem ült ilyen jó autóban és nem dolgozott ilyen jó csapattal. Ezzel szemben Vettel eddig sikert, sikerre halmozott a Red Bullal, most azonban a sütemény helyet sózott marhahúst kapott, így már érthető, hogy kettőjük közül miért is Ricciardo mosolyog úgy, mint aki nyert a lottón.



 

Ahhoz azonban, hogy az F1-ben a csúcson légy tökéletes harmóniára van szükség. És senki sem legyőzhetetlen, Lewis Hamiltont, Michael Schumachert és Ayrton Sennát is verték meg, így nem számít, hogy ki vagy a karrieredben csúcsok és hullámvölgyek váltogatják egymást. Számomra ezért ez csak azt mutatja, hogy mennyire jó Ricciardo, de nem kérdőjelezi meg Vettel tehetségét. Vettel már bizonyította, hogy milyen jó, ha egy győztes autót kap, míg Ricciardo azt bizonyítja most, hogy ő is egy igazi sztár, Ricciardo számára azonban az igazi teszt az lesz, amikor egy potenciális világbajnok autót kap majd. Most azonban a Red Bullnál Ricciardo tűnik jobbnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: