DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Nem tehetünk ígéreteket Barcelonára

Fernando Alonso igyekezett optimistán nyilatkozni Sanghajban szerzett harmadik helyezése után, de ő sem vár csodát, és tudja, hogy nagyon nehéz lesz utolérniük a Mercedest a szezon során.

Így, noha még csak négy versenyen van túl a mezőny, a spanyol fejében már nem is a bajnoki cím gondolata jár, csupán abban bízik, hogy még a szezon vége előtt utolérhetik a jelenleg nagy fölénnyel rendelkező istállót.

 

"A legfontosabb, hogy minél gyorsabban felzárkózzunk, mielőtt még véget érne a bajnokság. Amíg nem vagyunk elég versenyképesek, csak minél több pontot kell szereznünk, hogy ne maradjunk le túlságosan a tabellán" - mondta Alonso Kínában.

 

"Jelenleg ez a cél nagyon távolinak tűnik, hiszen a Mercedes hatalmas előnnyel rendelkezik. Nincs semmi különleges, amit tehetünk, csupán nem szabad feladnunk a reményt. A negyedik helyen állunk, és reálisan gondolkodva tudjuk, hogy nagyon nagy a lemaradásunk, így rendkívül nehéz dolgunk lesz."

 



"Két héttel ezelőtt még a 9. és 10. helyen végezünk, ami különösen fájdalmas volt számunkra. Nyugodtnak kell maradnunk, de nem ígérhetünk semmit Barcelonára."

 

A spanyol ötödik szezonját tölti a Ferrarival, utolsó bajnoki címe pedig 2006-ra datálódik. A statisztika annyiban mindenesetre ellene szól, hogy ilyen hosszú sikertelenség után még senkinek nem sikerült megismételni bajnoki diadalát a Formula-1-ben.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: