DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton nem hitt a szemének a leintéskor

Lewis Hamilton nem tudta mire vélni, amikor a kelleténél egy körrel hamarabb meglengették előtte a kockás zászlót a célvonalon. A brit meglepettségében egy pillanatra vissza is vett a tempóból.

A hiba miatt végül a verseny utolsó két körét nem vették figyelembe a végeredménynél, így Hamiltont akkor sem érte volna semmilyen hátrány, ha már nem teszi meg az utolsó kört - de persze örömmel ment el még egy fordulóra, hiszen a mezőny fölé magasodó Mercedesét élvezettel vezette.

 

"Nagyon furcsa volt!" - mondta a korai leintésről. "Az járt a fejemben, "™tényleg jól látom ezt?"™ A célegyenesre fordulva még egy körre készültem, de amikor felnéztem, egy pillanatra megláttam a zászlót. Egy másodpercre elemeltem a lábam a gázról, de mivel nem láttam senkit a csapatból a bokszutca falán, továbbmentem. Talán egy másodpercet veszítettem csak emiatt. Aztán rákérdeztem a rádión is, de ők is mondták, hogy még nincs vége. Jó volt még egy kört megtenni."



A brit F1-es pályafutásának legsikeresebb időszakát éli, hiszen most először szerzett zsinórban három győzelmet. Persze domináns autójának ebben nagy szerepe van, de a 29 éves pilóta rámutatott, néhány magánéletileg is nehéz év után most végre minden tökéletesen alakul körülötte.

 

"Rengeteg dolog kombinációjáról van szó" - magyarázta Hamilton. "Az életemben minden jól megy jelenleg: a család, a barátnőm, az otthonom. A menedzsmentemben is a megfelelő emberek dolgoznak, és jó csapatnál is vagyok. Ebben az évben megérkezek a pályákra és nyugodtan vezethetek anélkül, hogy bármi más gondom lenne."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: