DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso Domenicalinak ajánlja a dobogót

A Ferrari spanyol bajnoka, Fernando Alonso remek teljesítmény nyújtva a Kínai Nagydíjon az idei szezonban végre először állhatott fel a dobogóra.

A Ferrari számára katasztrofálisan gyenge szezonkezdést követően a 2014-es szezon negyedik futamán a Kínai Nagydíjon a maranellói gárda Alonsónak köszönhetően végre megszerehette az első dobogós eredményét. A spanyol kétszeres bajnoka pedig a sanghaji 3. helye révén az összetettben feljött harmadik helyére.

"A nehéz szezon kezdetet követően ez a dobogó az egész csapat számára lökést jelent, extra motivációt ad mindenkinek, akik a legjobbat nyújtják annak érdekében, hogy csökkentsük az élmezőnyhöz képesti hátrányunkat" - nyilatkozta Alonso. "Úgy gondolom, hogy ezt a dobogót Stefano Domenicalinak kell ajánlanom, mindent, amit július óta tettünk az ő erőfeszítéseinek az eredménye.





Alonso szerint egyértelműen sikerült előrelépniük az F14T versenyautójukkal, de az élmezőny tempójától még így is messze vannak. "Határozottan előreléptünk, mert összehasonlítva a két héttel ezelőttivel jelentősen csökkentettük a lemaradásunkat az élen lévőkkel szemben, de tisztában vagyunk azzal, hogy még mindig hosszú út áll előttünk és ezért két lábbal kell a földön állnunk. összességében ez egy jó hétvége volt a számomra, minden jól ment péntek óta, bár az eső az időmérőt egy kicsit bonyolultabbá tette, mint ahogyan azt vártuk. A futamon végig a határon voltam, és igazán nem gondolom, hogy többet is kihozhattam volna. Ez egy igazán egyedülálló pálya, most hosszú szünetre megyünk a következő futam előtt, amire olyan jól felkészülünk, amennyire az csak lehetséges bármilyen helyzet is álljon elő."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: