DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat nagyon örül az újabb pontszerzésnek

A Toro Rosso csapat orosz újonca, Danyiil Kvjat a Kínai Nagydíjban a 10. helyen ért célba, ami azt jelentette, hogy az eddig négy futamon háromszor is pontot tudott szerezni a csapatnak.

Kvjat a 13. helyről kezdte a Kínai Nagydíjat, az érett versenyzésének köszönhetően azonban végül Jenson Button McLarenje előtt az utolsó pontszerző helyet megcsípve a 10. helyen ért célba.

"Nagyszerűen érzem magamat ma, nagyon boldog vagyok a teljesítményemmel" - nyilatkozta Kvjat. "Ró rajtot vettem és szereztem néhány pozíciót az első körben. A tempónk nagyon erős volt, és végig nagyon élveztem a harcot Jensonnal. A gumihasználat tekintetében is jó munkát végeztünk."





Kvjat szerint még ennél is több van a Toro Rosso idei autójában, amit az európai futamokon meg is mutathatnak. "Bár minden nagyon jól ment szombaton úgy vélem, hogy még sokkal több jöhet az autóból. Igazán alig várom az európai szezon kezdetét, ahol remélem, hogy több pontot gyűjtök majd."

Kvjat az újabb pontszerzésnek köszönhetően beérte az eddig 4 pontot szerző tapasztaltabb francia csapattársát, Jean-Eric Vergnet a ponttáblázaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: