DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg örül, hogy telemetria nélkül is második lett

Ugyan Nico Rosberg lemaradása csapattársához képest most sokkal nagyobb volt, mint Bahreinben, a német mégis elégedett a második hellyel, hiszen a versenyt telemetriai kapcsolat nélkül kellett teljesítenie.

Lewis Hamilton: Nem tudtam volna ezt megcsinálni a csapat kemény munkája nélkül. Az eredményeink ennek a rengeteg munkának a gyümölcsei. Egyszerűen nem hiszem el, mennyire elképesztő autónk van. A pénteki edzések után még sok mindent kellett állítanunk az autón a versenyre, és a szombati nap pedig esős volt, így nem voltunk benne biztosak, hogy mire számíthatunk ma. De végül minden tökéletesen alakult, és csak önmagammal versenyeztem, bár az első kiállások alatt sok időt veszítettem. Egyszer hagytam el a pályát, annak köszönhetően, hogy a bal első kerék nagyon erősen kopott, én pedig jóval hosszabb ideig maradtam kint, mint azt terveztük, de gond nélkül sikerült visszajönnöm. örülök, hogy Nico is itt áll, hiszen így ismét sok pontot szereztünk a csapatnak.



 



 

Nico Rosberg: Továbbra is a pontverseny élén állok, ami jó érzés azok után, hogy mennyire rossz hétvégét futottam. Rengeteg dolog volt, ami nem a vártak szerint alakult. A versenyen elveszítettük a telemetriát, így az autó és a bokszutca között megszűnt az adatáramlás. A csapatnak így fogalma sem volt arról, hogy mi történik velem a pályán. Emellett a rajtom is rosszul sikerült, szóval minden összejött, ezért tényleg örülök ennek a második helynek. A start után nagyon szoros volt a helyzet, volt is egy kis koccanásom Bottasszal, de szerencsére az autóm kibírta az ütközést. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ezt az autót vezethetem, hihetetlen, hogy mit épített nekünk a csapat. A Mercedes nagyon gyors, ez a tény pedig csak tovább növeli az élvezeti szintet az autóban ülve.



 

 Fernando Alonso: Jó hétvégét zártunk. Javítottunk kicsit az autón az első három hétvégéhez képest, és éreztük is, hogy erősebbek vagyunk, de ez a dobogó így is meglepetésként jött számunkra. Elégedett vagyok az eredménnyel, és így most a harmadik helyen állok a pontversenyben a mellettem lévő két srác mögött. Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna, de továbbra is versenyben vagyunk. A rajtnál volt egy nagy ütközésem Felipével, ami után meg is kértem a csapatot, hogy ellenőrizzék az autómat, hiszen én nem láthattam, hogy milyen állapotban van. Végül minden rendben volt, és be tudtam fejezni a versenyt, de remélem, legközelebb tisztább lesz a rajtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: