DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Sok időt veszítettem

A finn Kimi Räikkönen számára nem sikerült jól a Kínai Nagydíj időmérő edzése. A Ferrari pilótája csak a 11. helyen végzett az esős edzés végén.

A finn pilótát több probléma is hátráltatta a hétvége folyamán és úgy látja az, hogy a pénteki első szabadedzésen az installációs körön kívül nem tudott a pályán dolgozni nagyban befolyásolja hétvégéjét.



 

"Az elmúlt két nap nehéz volt, mert a tegnapi műszaki probléma után ma csak egy etapot tudtam teljesíteni, de sokkal jobban éreztem magam az autóban" - nyilatkozta szomorúan a finn. Sajnos a Q2-ben utolsó körömben, amikor gyors voltam, sok időt veszítettem az utolsó szektorban, ezért nem jutottam a Q3-ba. Az autó kezelhetősége ellentmondásos volt, mivel a pálya egyik részén stabil volt, míg a másikon kevésbé. Problémám volt az egyensúllyal és ez befolyásolta teljesítményem. Túl korai megmondani mi történt, de a tegnapi elveszített idő nem segített. Most a holnapi versenyre szeretnék koncentrálni és mindent megtenni, hogy jó eredménnyel zárjam a hétvégét."



 



 

A csapat műszaki igazgatója, Pat Fry is sajnálatát fejezte ki: "Kimi sajnos nem jutott túl a Q2-n. Tegnap az első szabadedzésen nem tudott dolgozni és ma az autó egyensúlyával küzdött, különösen a lassú kanyarokban."



 

A szakember szerint a két pilóta számára az első két kör lesz kulcsfontosságú.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: