DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vergne célja a pontszerzés

A Toro Rosso francia pilótája, Jean-Eric Vergne szerint miután sikerült bejutnia a Kínai Nagydíj időmérő edzésén a Q3-ban a futamon sem lehet más célja, mint az, hogy pontot szerezzen a csapatának.

Vergne a Kínai Nagydíj esős időmérő edzésén a 9. rajthelyet szerezte meg a holnapi futamra, ahol Ausztráliához hasonlóan, miután erre műszaki gondok miatt Malajziában és Bahreinben nem volt lehetősége ismételten a pontszerzésben reménykedik.

"Igazán elégedett vagyok az időmérőmmel, nagyszerű kör volt" - nyilatkozta Vergne. "Idén eddig az össze időmérő körömmel elégedett vagyok, jó körök voltak, hibamentesek. Ezt az autót nagyon nehéz vezetni esős körülmények között, ezért bejutni a Q3-ba elégedettséggel tölt el engemet és a csapatot is. Igazán tökéletes körre van szükség és én megcsináltam ezt. Ami a holnapi napot illeti, az időjárás előrejelzés azt mondja, hogy száraz lesz, és ez a körülmény jobban illik az autónkhoz, ezért jó versenyt várunk. A versenytempónk is versenyképesnek tűnik, így jó rajtot próbálok majd venni a 9. helyről, és ha minden összejön, akkor határozottan a pontszerzés lesz a cél."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: