DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg mindent egy lapra tett fel

Nico Rosberg több hibát is vétett a Kínai Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában, de még így is meg tudta szerezni a negyedik helyet. És amint arra rámutatott, autójának fékjei okoztak számára nem várt nehézséget.

Rosberg Q3-as első etapjában futotta meg azt a kört, ami végül a második rajtsorra jogosítja fel őt a futamon. A második szett gumijával két gyorskörrel is megpróbálkozott, ám az első során a hátsó egyenesből kiérve fordult szélesen, a következő alkalommal pedig egy hajmeresztő megpördülést mutatott be a célegyenesben, amikor túlságosan ráhajtott a kerékvetőre. A német elmondása szerint kénytelen volt rizikózni.

 

"Csak kissé túl keményen próbálkoztam" - mondta megcsúszásáról. "Egyébként is lassabb voltam abban a körben, ezért kockázattam az utolsó kanyarban, hátha valami varázslatos módon sikerül visszahoznom valamennyi időt, de végül nem jött össze. Ám ez semmin nem változtatott."



"Az jelentette ma a fő gondot, hogy általánosságban nem voltam elég gyors. A fékekkel voltak gondjaim, és emiatt küszködtem annyit az utolsó szektorban. Csak nehezen tudtam fékezni, amiért nagy kár. Egyelőre nem érzem magam túl kényelmesen az autóban, de száraz pályán ez kevesebb gondot okoz."

 

A Bahreinben pole-t szerző Rosberg így idei legrosszabb rajthelyezését érte el, mialatt csapattársa, Lewis Hamilton újabb első helyet hozott a Mercedesnek.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: