DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Gyorsabb is lehettem volna

Lewis Hamilton meggyőződése, hogy sokkal nagyobb előnnyel is pole pozíciót szerezhetett volna a Kínai Nagydíjon, amennyiben nem hibázik bele utolsó gyors körébe.

Hamilton megközelíthetetlen volt az esős időmérő edzésen, több, mint 0.5 másodperccel volt gyorsabb, mint legközelebbi riválisa, Daniel Ricciardo, csapattársát, Nico Rosberget 1.2 másodperccel előzte meg. A Mercedesből a legtöbbet kihozta, de a brit pilóta elmondta, még jobb időeredményt is elérhetett volna, ha a 10-es kanyar kijáratánál a kigyorsításkor nem hibázik.

"Autónk nagyszerű és ott a hátsó hosszú egyenes, így a többiekkel szemben némi előnyre tudunk szert tenni. A köröm lehetett volna gyorsabb is, mert egy kis időt veszítettem a tizes kanyarnál, így a végén tudni szerettem volna, milyen időt értem el. De nagyon örülök és elégedett vagyok a csapattal, remélhetőleg holnap jó versenyünk lesz."




Hamilton elmondta, némi megkönnyebbülést jelent számára a teljesítmény, miután éjszaka megváltoztatták a beállításokat.

"Ez a hétvége problémával kezdődött az első szabadedzésen, ezzel hátrányba kerültünk, majd a második szabadedzés is katasztrofális volt számomra. Majd éjszaka változtatást végeztünk, száraz napra készültünk, de esett az eső. Nem tudom, milyen idő lesz holnap, lehet jó is, rossz is, de jó kört sikerült összerakni esőben, amely mindig megnyugvást jelent."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: