DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Ricciardo egyelőre jobb nálam

Sebastian Vettel őszintén beszélt arról, hogy szerinte új csapattársa, Daniel Ricciardo egyelőre jobban boldogul idén az autóban, mint ő maga.

Az ausztrál az eddigi három futamból kettőt is Vettel előtt fejezett be - igaz, egyikről kizárták -, és most a sanghaji időmérőn is jobban boldogult négyszeres bajnok csapattársánál, hiszen eggyel jobb helyezést szerezve nála az első rajtsorba került.

 

Vettel a kvalifikációt követően kénytelen volt elismerni, hogy még van hova fejlődnie az idei autóval.

 

"Ez az év persze nagyon különbözik az előzőektől, nem hasonlíthatjuk össze az idei autót a tavalyival. Ám Daniel nagyszerű munkát végez - nem csak egy jó hétvégéje volt, hanem folyamatosan következetesen erősen szerepel. Eddig ő képes volt a maximumot kihozni az autóból, míg én egy kicsit többet szenvedek vele. De ugyanolyan autónk van, szóval ha legyőz, akkor az a valós eredmény. Persze ez nem igazán van ínyemre, és tudom, hogy ennél kicsit többet kell beleadnom" - nyílt meg a sajtótájékoztatón Vettel.

 



A négyszeres bajnok persze így is a harmadik helyet szerezte meg a rajtrácsra, és noha a Mercedes még mindig túl nagy falat lehet a Red Bull számára, Vettel reméli, hogy hasonló pozícióban végezhet a futamon is.

 

"Azt mondják, száraz idő lesz holnap, de az előrejelzésekben nem lehet bízni. A legbiztosabb, ha reggel kinézünk az ablakon, és a saját szemünkkel látjuk, hogy mi is a helyzet. A vizes pályára alkalmas gumikból ma sokat elhasználtunk, így kissé híján lennénk nekik a versenyen. Remélem, hogy a rajthelyünkhöz hasonló pozícióban végezhetünk majd" - mondta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: