DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedes eltiltást akart a Red Bullnak

A pletykák szerint a Mercedes három futamról szóló eltiltást akart adni a Red Bullnak azért, amiért fellebbeztek az Ausztrál nagydíjról való kizárásuk ellen.

Korábban a Red Bull csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko már utalt arra, hogy őket meglepte a Mercedes istálló agresszivitása. A Red Bull ügyének párizsi tárgyalásán egyébként a McLaren, a Lotus, a Williams és a Force India is képviseltette magát, de közülük senki sem terjesztett be írásbeli észrevételt, és nem is voltak "aktívak" a meghallgatáson. Pénteken aztán az FIA nyilvánosságra hozta a Red Bull meghallgatásának teljes szövegét, ami pedig azt bizonyítja, hogy a Mercedes valóbban aktív szerepet játszott az ügy párizsi tárgyalásán, a Mercedes ügyvédje például azt mondta, hogy a Red Bull "sokkal súlyosabb büntetést érdemel." Egyes vélemények szerint a Mercedes csak felfüggesztett büntetést akart volna kiszabatni a Red Bullra az írásbeli anyagok szerint azonban a Mercedes érvelésében a "nem kevesebb, mint három futamra" való eltiltás szerepel. Sőt mi több a Mercedes egy évre felfüggesztve további hat hónapos eltiltást akart a Red Bull számára.



 



 

A német Bild szerint azonban a Mercedes csak a 2013-as Pirelli tesztbotrány miatt akart visszavágni a Red Bullnak, amikor is éppen a Red Bull robbantotta ki a tesztbotrány ügyét. "Ez lett volna az Ezüst Nyíl bosszúja?" - tették fel a kérdést a lap újságírói, Nicola Pohl és Lennart Wermke.



 

A Mercedes elnöke, Niki Lauda azonban szombaton már megpróbálta a két csapat közötti feszültséget enyhíteni, amikor egy csoki tortával jelent meg a Red Bullnál. "Én személyesen hoztam át nekik egy osztrák Sacher tortát" - nyilatkozta Lauda a német RTL-nek. "Ez csak egy kedves gesztus volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: