DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A csapatot meglepte a tempóm

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy az eddigi teljesítményével is sikerült bizonyítania azt, hogy megérdemelte a Red Bull ülését.

A fiatal ausztrál pilóta a HRT és a Toro Rosso istállók után kapta meg a lehetőséget, hogy az F1-ből távozó Mark Webber helyén az elmúlt években veretlen Red Bullnál bizonyíthassa a tehetségét a csapat négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel mellett. Sokan úgy gondolták, hogy ezzel a teherrel nem fog tudni Ricciardo megbirkózni a Red Bull számára küzdelmesen induló 2014-es szezonban azonban úgy tűnik, hogy Ricciardo Vettelnél is jobban elkapta a fonalat.



 

"A csapat egy kicsit meglepődött" - ismerte el Ricciardo a Telegraphnak.



 

A 24 éves Ricciardo már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon felállhatott a dobogóra a futamot követően azonban a versenybírók az üzemanyag átfolyási szabály megsértése miatt kizárták a versenyből, a következő Maláj Nagydíjon ismét műszaki gondjai voltak az ausztrálnak, a tempójával azonban egyszer sem volt gond. Ricciardo így saját maga is elégedett a teljesítményével.



 



 

"Nem tudom, hogy hogyan is mondjam, nem akarom, hogy arrogánsan hangozzék, de nagyon hiszek magamban, hittem azt, hogy ha jó lesz az autóm, és ha eljön a lehetőség, akkor képes leszek megmutatni azt, hogy mire is vagyok képes, és most meg is mutattam" - folytatta Ricciardo. "Nem lepődtem meg magamon, de jó, hogy megerősítette bennem, hogy meg tudom ezt csinálni. És hiszem azt, hogy ezt folytatni is tudom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: