DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Remélem, holnap nem fog esni

Az idei harmadik pole-ját szerző Lewis Hamilton száraz versenyben bízik, hiszen amint az ma is bebizonyosodott, a Red Bull esőben közelebb tud kerülni a Mercedeshez. Az időmérőn küszködő Daniel Ricciardo azonban nem számított arra, hogy az első sorba kerülve ismét le tudja majd győzni Sebastian Vettelt.

Lewis Hamilton: Nagyon nehéz volt odakint a helyzet ilyen körülmények között. Meg kellett találnom a tapadást, tökéletesen összerakni a kört, egyet sem hibázni, miközben ez a két srác nagyon hajtott minket. Nehéz volt, de élveztem. Az autó nagyszerű volt, noha még vannak dolgok, amiken javíthatunk. Jó pozícióban vagyunk a versenyre, és remélem, hogy ezt holnap is megőrizhetjük. Azt mondták, hogy holnap jó idő lesz. De nagyon párás a levegő, így nem tudhatjuk biztosan, hogy hogyan fog alakulni az időjárás. Az kétségtelen, hogy hűvös lesz - ma egyáltalán nem vettem észre, hogy száradt volna a pálya. Remélem, hogy nem fog esni, mert vizes pályán a Red Bull kicsit közelebb van hozzánk.

 

 

Daniel Ricciardo: Nagy elégedettséggel töltött el, hogy a végén sikerült feljönnöm a második helyre. Kicsit szenvedtem az időmérő során, úgy éreztem, hogy nem tudok megfelelően alkalmazkodni a körülményekhez. A Q3 végén az utolsó szett intermediate gumiból azonban sikerült egy kicsit többet kihozni, és jó kört raktam össze. örülök, hogy az első sorban lehetek. Jó nap ez számomra.

 

Sebastian Vettel: Esőben egy kicsit jobb esélyünk van, mint szárazon. Ott még mindig nagyon gyorsnak tűnik a Mercedes, de várjuk meg, hogy holnap mi történik. Az előrejelzés szerint száraz idő lesz. Persze mindent megpróbálunk - a legjobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy megnehezítsük a dolgukat holnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: