DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo lehet a Mercedes ellenfele?

Jenson Button szerint Daniel Ricciardo lehet az egyetlen pilóta, aki közel kerülhet a hétvégi Kínai Nagydíjon a Mercedes autóihoz.



Ugyan a ferraris Fernando Alonso a két Mercedes közé került a pénteki szabadedzésen, de Button rámutatott arra, hogy a második szabadedzésen a Red Bull pilótája kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a hosszú etapok során.

"Azt kell mondjam, talán nem a Ferrari lesz az az autó, amely a Mercedest megszorongatja" - mondta el Button. "Az időmérő edzésen talán, de a futamon Ricciardo a Red Bullban nagyon erősnek tűnik. Sokkal gyorsabb, mint csapattársa és hét körrel hosszabb volt az etapja. Nagyon jónak tűnik, az autó jól működik kezei között. Azt hiszem, számolni kell vele és másokkal is, mert néhányaknak sikerül az abroncsokat munkára fogni, míg másoknak nem. Nagy különbségek tapasztalhatók a csapatoknál."

 

Arról, hogy elégedett-e saját autójával, Button elmondta: "Nem. Van néhány dolog, amit éjszaka meg kell oldani, de nem hiszem, hogy vagyunk annyira versenyképesek, mint a legutóbbi versenyen. Viszont Bahreinben szenvedtünk a második szabadedzésen a hosszú etapokon, talán itt jobb lesz a verseny."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: