DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fry a hideg abroncsokra panaszkodott

A Ferrari istálló technikai igazgatója, Pat Fry szerint a vártnál alacsonyabb 14/18 fokos levegő és 16/21 fokos aszfalt hőmérséklet jelentős hatással volt az abroncsok teljesítményére.

A Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein a Ferrari csapat az abroncsok mellett elsősorban a magukkal hozott új fejlesztésekkel, valamint a V6-os motorjuk teljesítmény leadásán dolgozott. A csapat pilótái közül Fernando Alonso volt az eredményesebb, aki az első szabadedzést megnyerte, majd délután Lewis Hamilton mögött a 2. helyen zárta a gyakorlást, ezzel szemben Kimi Raikkönent délelőtt egy műszaki probléma marasztalta a bokszban, míg délután a finn bajnok csak a 7. helyen zárhatta a második szabadedzést.





"Ez egy különösen nehéz pénteki nap volt a pilóták számára a pályán, és a fiúk számára a garázsban is" - nyilatkozta Fry. "Az első szabadedzésen Kimi autója végig a bokszban maradt egy felvezető kört követően. Fernandóval azonban számos összehasonlító aerodinamikai tesztet végrehajtottunk és az erőforrás egységet is ellenőriztük. A délutánunk már sokkal simább volt és mindkét autónk az egyensúlyon és a motor teljesítmény leadásán dolgozott. Annak ellenére, hogy minden területen előreléptünk pénteken mindig nehéz azt tudni, hogy hol is állunk. Ma az alacsony hőmérséklet is hatással volt az abroncsok teljesítményére, és bár azt várjuk, hogy a pálya felülete jobb állapotban lesz holnap a várható eső az időmérőt igazi szerencsejátékká változtathatja. A legfontosabb azonban az, hogy előrejelzések helyett inkább a saját munkánkra koncentráljunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: