DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megtalálta a helyes irányt a Williams

A Williams Martini Racing csapat a Kínai Nagydíj pénteki napján több aerodinamikai fejlesztést is tesztelt és úgy tűnik, megtalálták a javulás irányát. Felipe Massa és Valtteri Bottas a hatodik és 14. helyen zárta a második szabadedzést.

A nap során a csapat aerodinamikai fejlesztéseket próbált ki és Massa úgy értékeli, ezek nagy része javulást eredményezett az autón és a hétvége további részében használni fogják azokat.



 

"Minden fejlesztés, amelyet ide hoztunk javított a teljesítményen, amely pozitívum" - mondta el a brazil pilóta az időmérő edzés után. "Jó hír, hogy új alkatrészeket használhatunk, mivel ezekkel előrelépést értünk el. Az egyensúly és az autó jobb, azonban tudjuk, a többi csapatok is fejlesztenek. Az alacsony pályahőmérséklet miatt az aszfalt csúszott és ha holnap esni fog, akkor a helyzet a versenyen is hasonló lesz. Az első abroncsok szemcsésedtek, de némi változtatást végeztünk és orvosoltuk ezt a problémát. A mai jó nap volt, a hosszú etapok jó adatokat szolgáltattak számunkra."



 



 

Massa csapattársa, Valtteri Bottas is osztja a brazil pilóta véleményét. Ugyan a finn csak délután dolgozhatott - miután az első szabadedzésen Felipe Nasr, a csapat teszt- és tartalékpilótája használta az autót -, de eredményes napot zárt.



 

"Nehéz körülmények voltak a mai nap során, de jó információkat gyűjtöttünk az új alkatrészekről. Időbe telt, mire a pályát délután megismertem, mert délelőtt nem dolgoztam. A helyzetet megnehezítette, hogy sokkal nehezebb kanyarkombinációk vannak itt, de amint sikerült felvenni a ritmust, egyértelművé vált, jobb csomagunk van, mint Bahreinben. Az időjárás holnap szerepet kaphat, ha esik, akkor a pálya csúszós marad a versenyre, amely mindig érdekes. összességében pozitív érzéseim vannak, tudom, sokkal jobb lehetek az időmérő edzésen és a versenyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: