DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Sohasem láttam még ilyen gumikopást

A McLaren pénteki programját az abroncsok vártnál nagyobb mértékű szemcsésedése hátráltatta, ami közrejátszott abban, hogy Jenson Button és Kevin Magnussen csak a 8. és a 12. helyen zárja a második edzést, több mint egy másodperces lemaradással.

Persze a sanghaji pálya hosszú nyújtott fordulói, és a célegyenes végi "csigakanyar" által kiváltott gumikopás nem ismeretlen jelenség a csapatok számára, de a wokingiak nem számítottak ilyen intenzív hatásra - különösen az F1-ben még tapasztalatlan Magnussen lepődött meg.

 

"Nem tudom, miért nem vagyunk olyan versenyképesek, mint az előző hétvégéken, de túl nagy első gumikopást tapasztalunk, aminek okait még ki kell derítenünk. Valójában sohasem szembesültem még ilyen jelentős szemcsésedéssel, ezért a beállításokon és a vezetési stílusomon is változtatni kell, hogy valamelyest javítsunk a helyzeten" - magyarázta a dán. "Megpróbálunk tenni valamit ennek érdekében holnapra. De ha esni fog, akkor legalább ezzel nem lesz gondunk!"



Button még nem tudja pontosan elhelyezni a McLarent az erősorrendben, de a hétvégét megelőző terve, miszerint a dobogóra állna a futamon, kissé távolabb került tőle az első nap után.

 

"Nem vagyok elégedett. Tehetünk még néhány dolgot az éjszaka folyamán, de nem biztos, hogy ugyanolyan gyorsak lehetünk, mint Bahreinben. Bár, az előző hétvégén sem voltunk túl jók hosszú etapokon az edzés során" - mondta a brit.

 

"Mindkét első kerekemnél szemcsésedés lépett fel, de ez a pálya nem túl kegyes a gumikhoz, különösen forgalomban nem. Állíthatunk még néhány dolgot ennek érdekében, így remélhetőleg holnap már tisztább képet kapunk - ha száraz marad az idő."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: