DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: A Renault nem sokat lépett előre

A világbajnoki cím védője, Sebastian Vettel szerint csalóka eredményt hozott a Kínai Nagydíj pénteki első két szabadesése, ahol a Mercedes GP fölénye kisebb volt a korábban megszokottnál, így a Red Bullok a Renault jelentős fejlesztései ellenére sem lesznek képesek érdemben felvenni a harcot a Mercedes pilótáival.

Az első szabadedzésen váratlanul a Ferrari és Fernando Alonso bizonyult a leggyorsabbnak, míg Vettel 1.8 másodperces hátránnyal csak a 9. helyen zárhatta a gyakorlást. Délután már visszaállt a megszokott erősorrend és Lewis Hamilton végzett az élen a Mercedesszel, Hamilton és a csapattársa Nico Rosberg közzé azonban Alonsónak sikerült befurakodnia, Hamilton előnye pedig a korábban megszokott 1 másodperccel szemben mindössze alig több mint 1 tized volt a Ferrari kétszeres spanyol bajnokával szemben. Vettel pedig délután végül 7 tizedes hátránnyal az 5. helyen zárt. A Renault nagy fejlesztésekkel készült a Kínai Nagydíjra Vettel szerint azonban a pénteki nap után egyértelmű, hogy ez csak nagyon kis előrelépést jelentenek a Red Bull számára, így továbbra is a Mercedes a favorit a pályán.



 



 

"Ez főleg a háttérben érvényesül, és nem olyan, amitől nagyobb teljesítményre teszünk szert" - nyilatkozta Vettel a Renault fejlesztéseiről. "Szeretnénk, de ez nem igazán lehetséges. Apró területeken dolgozunk, amiken tudunk, de ez legalább táplálja bennünk az érzést, (de a teljesítmény) az a terület, ahol tennünk kellene valamit."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: