DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: A hosszú távú sebesség lehet a kulcs

Daniel Ricciardo beismerte, lenyűgöző, hosszú távon mutatott sebessége a második szabadedzésen nem számít semmit, ha a Red Bull ezt az előnyt nem tudja kihasználni a vasárnapi verseny során.

Ricciardo a negyedik helyen zárta a pénteki napot Kínában, de számára sokkal biztatóbb az a tény, hogy az edzés végén a lágy keveréken 22 kört teljesített, a legtöbbet a mezőny pilótái közül. Az edzés során Ricciardo csapatrádión közölte, a többi csapat gumikopással szenved, de az ausztrál tudja, a Red Bullnak az előnyét a versenyen is kamatoztatnia kell.

"A csapat elmondta, hosszú etapokon jók vagyunk és azt hiszem a legtöbb kört kihoztuk a lágyabb keverékből a többiekkel szemben, ez pozitívum. Pozitívum, de majd meglátjuk, csak akkor előnyös ez, ha képes vagy egy kerékcserével kevesebbet végrehajtani a versenyen" - mondta el Ricciardo.




A Mercedesszel szemben hátránya a csapatnak csökkent mindkét pénteki szabadedzésen, de Ricciardo szerint a brackley-i csapat még tartogat valamit.

"A hátrány kicsivel kisebb. Szeretném azt mondani, hogy beértük őket, de azt hiszem, van még tartalékuk, majd meglátjuk, mit hoz a holnap - de ma rendben vagyunk. Kisebb fejlődést értünk el. A hátrány nagy, így nem lehet egy verseny alatt ledolgozni, de úgy érzem, egy kicsit faragtunk belőle. Ahogyan mondtam, nagy a hátrány, de zárkózunk fel és úgy érzem, egyre közelebb kerülünk, remélhetőleg."

Ricciardo úgy érzi, a dobogós helyezés is elérhető, de egy új csapattal is számolniuk kell.

"Talán túl korai megmondani, de azt hiszem a Mercedes gyors lesz és a Ferrari is gyors volt ma" - válaszolta Ricciardo arra a kérdésre, ki lehet az első háromban. "Kihívást jelent mindkét autó, de ha legalább egyikük előtt leszünk és ha én leszek az, akik előttük végez, akkor elégedett leszek. Ez a cél a hétvégére. Szorosnak tűnik a helyzet, de úgy érzem a Mercedesben még több a sebesség, nem hiszem, hogy ma mindnet megmutattak, arra számítok, holnap sokkal gyorsabbak lesznek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: