DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Itt is győzelemre számítunk

Nico Rosberg nem rejtette véka alá a Mercedes hétvégi célját, miszerint a csapat zsinórban negyedik győzelmére készül, még ha a pénteki edzések során a fölényük nem is tűnt jelentősnek.

A német a két gyakorlást a második és a harmadik helyen zárta, és noha a Ferrari és a Red Bull is a közelébe került, meglepően magabiztosan nyilatkozott az esélyekről.

 

"Elégedett vagyok, de még mindig sok munka áll előttünk. Nagyszerű autónk van, és arra számítunk, hogy ezt a versenyt is megnyerjük. Nagyszerű lenne a győzelemért harcolni, jó érzés, hogy ilyen gyorsak vagyunk" - mondta.



Lewis Hamilton a visszajelzései alapján nem volt teljesen elégedett az autóval ma, ám Rosberg szerint semmi váratlan nem történt, mindössze a gumigyilkos sanghaji pálya nehezíti meg a mezőny dolgát.

 

"A gumik szempontjából ez egy különleges hétvége, hiszen általában a hátsó abroncsok kopása miatt aggódunk, itt viszont az elsők mennek tönkre nagyon gyorsan a hosszú kanyarok miatt" - mutatott rá a pontverseny éllovasa. "Emiatt mindenki alulkormányzottsággal küszködik, és ma a szemcsésedéssel sok gond volt. Az 1-es kanyar a gumik rémálma, ott mindenképpen nagy energiát fejtenek ki, így csak annyit tehetünk, hogy a beállítások terén próbálunk kreatívak lenni."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: