DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamarosan véget érhet a Lotus vesszőfutása

A Lotus katasztrofálisan kezdte a szezont, ám most abban bíznak, hogy a következő hetekben végre elérhetik a kívánt áttörést.

A turbókorszak rettenetesen kezdődött a Lotus számára: az autót alig tudták tesztelni, lassú volt és megbízhatatlan, a szezon elején még a célba érés is eredményszámba ment az esetükben. Most az enstone-i csapat is megkapta a Renault-erőforrások fejlesztett változatát, amit a Red Bull és a Toro Rosso már használatba vett, ami komoly előrelépést jelenthet - az Autosprint szerint ezt a Lotus két hete egyéb technikai nehézségek miatt nem tudta használni.



 



 

A tavaly még az élmezőnybe tartozó istálló további fejlesztésekkel érkezik majd Barcelonába, az európai szezonkezdetre, ám Romain Grosjean igyekszik nagyon óvatos maradni a várakozásokkal kapcsolatban: "Az F1-ben nincsenek csodák, csak munka van. Nem leszünk pole-ban Barcelonában, de talán jobbak leszünk, és talán ezúttal egy fontosabb lépést teszünk meg, mint rendszerint" - idézte az RMC Sport a francia szavait.



 

Apró lépéseket a szintén Renault-motoros címvédő Red Bull is tesz, bár a hátrányuk továbbra is jelentős, erről Sebastian Vettel is meg van győződve: "Már az is hatalmas meglepetés lenne, ha körönként egy másodpercen belülre csökkent volna a különbség. Jobb realistának lenni, reálisan a legjobb öt közé férhetünk be."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: