DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone nem tesz beismerő vallomást

Bernie Ecclestone tagadja azokat az elképzeléseket, melyek szerint alkut akar kötni a müncheni ügyészekkel, hogy ne kerüljön börtönbe.

A Formula-1 nagyfőnöke, Bernie Ecclestone nehéz hónapok elé néz: megkezdődik müncheni pere, s ha bűnösnek találják Gerhard Gribkowsky megvesztegetésének vádjában, akár tíz évre is ítélhetik, ami természetesen F1-es karrierje végét is jelentené. A sanghaji paddockban azonban szárnyra kapott a szóbeszéd, miszerint Ecclestone alkut akar kötni az ügyészekkel: beismerő vallomást tesz, s ezért cserébe szabadlábon (és reményei szerint az F1 élén) maradhat.



 



 

Ecclestone - ahogy az várható volt - tagadta ezt a feltételezést: "Szó sincs róla, azért megyek oda, hogy bebizonyítsam, hogy nem követtem el azt, amivel vádolnak" - mondta a brit a Telegraphnak. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy ebben az esetben Ecclestone az F1 élén maradhatna, hiszen a kereskedelmi jogokat birtokló CVC a sportágért felelős vezetője, Donald Mackenzie korábban kijelentette, hogy amennyiben Ecclestone-t bűnösnek találják, menni kell.



 

A Telegraph Kínában tartózkodó tudósítója, Daniel Johnson viszont egy CVC-n belüli, ám meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a beismerő vallomás "egy más helyzetet teremthet". Ecclestone szerint erről nem őt, hanem Mackenzie-t kell megkérdezni: "Mit mondhatnék? Nem beszélhetek helyette!" - mondta a 83 éves milliárdos a Guardian kérdésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: