DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Csak egy valamit értünk el a tárgyalással

A Red Bullt iránytó Christian Horner elmondta, a csapata az elveszített fellebbezés után immár kénytelen lesz minden esetben elfogadni az FIA szenzorának adatait, még ha annak pontossága felől továbbra sincs meggyőződve.

A címvédők tárgyalásának ítéletét kedden hirdették ki, amely véglegesítette, hogy Daniel Ricciardo nem kapja vissza Melbourne-ben elvett második helyét, mivel a csapat a saját mérőeszközének jelzéseit követve túl sok üzemanyagot használt a verseny egyes szakaszaiban.

 

"A tárgyalás egyedül arra volt jó, hogy eldőljön, kötelezően az FIA átfolyásmérőjét kell használni. Még ha 25 százalékot is téved, azt kell viszonyítási pontnak venni" - jelentette ki Horner az Autosportnak nyilatkozva.

 

"Azt senki sem tagadhatja, hogy már több probléma is adódott a szenzorokkal. Remélhetőleg ahogy egyre több tapasztalat gyűlik össze velük kapcsolatban, úgy egyre megbízhatóbbak lesznek. Nekünk már nem voltak vele gondjaink Bahreinben, és remélhetőleg ez továbbra is így marad."

 



A kizárást követően sokan azonnal csalással vádolták meg a Red Bullt, de Horner örül annak, hogy a tárgyaláson sikerült bizonyítaniuk jóhiszeműségüket.

 

"Rengeteg adaton átrágtuk magunkat, és tisztességes, átlátható módon mutattuk be az ügyet. Azt hiszem, azt a bírák minden tagja egyértelműen láthatta, hogy nem állt szándékunkban megszegni a szabályokat. Egyedül arról volt szó, hogy mit hittünk helyesnek" - magyarázta az istálló vezetője.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: