DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Dominó-hatás végzett velünk Bahreinben

Jenson Button elmondta, a McLaren pontosan tudja, hogy mi okozta a csapat váratlan kettős kiesését a Bahreini Nagydíjon: egy olyan elemmel kísérleteztek, aminek nem látták át a hatásait. Ám ha ezúttal minden jól megy, a brit dobogót vár a csapattól a hétvégén Sanghajban.

Szahírban Button és Kevin Magnussen versenyét is egy kuplunghiba tette tönkre - a dán a biztonsági autó mögött állt ki, a brit pedig nem sokkal a leintés előtt, amikor még a harmadik helyre is jó esélye volt. Ezáltal tíz év után először fordult elő, hogy egy futamon mindkét McLaren technikai hiba miatt essen ki. A csapatnál azonban gondoskodtak róla, hogy ez a bosszantó hiba többé ne forduljon elő.

 

"Kipróbáltunk valami újdonságot a hétvégén, és nem vettük észre, hogy ilyen hatással járhat. Emiatt kerültünk bajba a kuplunggal. Abból a szempontból rendben van a dolog, hogy nem csak véletlenszerűen történt a hiba. Már a verseny során is tudtuk a pontos okát, még ha kicsit fájdalmas is volt ráeszmélni" - mondta.

 

"Mindig kísérletezünk különféle megoldásokkal, hiszen jelenleg még fél tizedmásodperc is sokat számít a mezőnyben. Tehát most sem arról volt szó, hogy hatalmas kockázatot vállaltunk valamivel - a problémákat dominó-effektus okozta."



Az idénynyitón szerzett kettős dobogójuk a Red Bull hétfői tárgyalása után biztossá vált, ám azóta nem a McLaren tervei szerint alakultak az futamok. De Button úgy számolja, minden adott ahhoz, hogy Kínában ők legyenek a második legerősebb csapat.

 

"Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de jó darabig senki sem fog a Mercedes közelébe kerülni" - nyugtázta. "Viszont jó helyzetben érzem magunkat Kína előtt. A pályán szeretem, és hagyományosan jól tudjuk itt beállítani az autót - még a tavalyi autónkkal is ötödikek lettünk. Ha a stratégiát megfelelően kivitelezzük, esélyünk lesz a dobogóra."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: